Zdroj: fotoblend by Pixabay
Pečená hovězí játra po domácku
Jedním z mých nejoblíbenějších receptů a klasikou německé kuchyně jsou pečená hovězí játra. Tento pokrm připravuji ve své kuchyni už léta a postupem času jsem ho drobně upravovala, abych ho dovedla k dokonalosti. Jsem velmi ráda, že se s vámi o něj mohu podělit i zde.
Ingredience
- 500 g hovězí játra
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- Mouka na poprašování
- sůl a pepř podle chuti
- 3 Tablespoon máslo
- Trocha řepkového oleje
- 250 ml Vývar
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě receptu na pečená hovězí játra nejprve opláchněte hovězí játra pod studenou vodou a osušte je. Poté je nakrájejte na 1 cm silné plátky. Podle mých zkušeností poskytuje správná tloušťka plátků ideální šťavnatý konečný výsledek.
Nyní plátky jater obalte v mouce a přebytečnou mouku setřeste. Zjistil jsem, že tento krok dodá játrům nádhernou kůrčičku.
Na pánvi rozehřejte máslo a trochu řepkového oleje. Opatrně do ní vložte plátky jater a na středním plameni je opečte z obou stran. Já mám rád játra spíše středně propečená, takže je smažím asi 2 minuty z každé strany.
Játra vyjměte z pánve a dejte je stranou. Nyní na stejné pánvi osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
Do pánve vraťte opečená hovězí játra, přilijte vývar a na mírném ohni vše 10 minut povařte. Nakonec je osolte a opepřete.
Doporučuji podávat pečená hovězí játra s bramborovou kaší a zelenou zeleninou jako přílohou.