INZERCE
Pavlova Cake
Pavlova dort je vynikající dezert pocházející z Nového Zélandu a Austrálie, který je pojmenován na počest známé ruské baletky Anny Pavlové. Skládá se z lehkého a křehkého meruňkového dortu, který je vrcholně pokrytý korouškou tvarohu a ovoce.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 6 bílků
- 300 g cukru krupice
- špetka soli
- 1 lžička octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 g lesního ovoce (např. jahody, maliny borůvky rybíz)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. Krok
Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, postupně přidejte cukr, sůl, ocet, škrob a vanilkový extrakt a vyšlehejte do hladka.
3. Krok
Poté vše rovnoměrně rozetřete na pekáč ve tvaru disku a vložte do truby.
4. Krok
Snižte teplotu na 120 stupňů C a nechte dort péct 1,5 hodiny bez otvírání dveří. Poté nechte dort zcela vychladnout v troubě.
5. Krok
Před podáváním dort potáhněte šlehačkou a ozdobte ovoce.