INZERCE

Ovocné coulis

Ovocné coulis je jemná ovocná omáčka francouzského původu, která je skvělým doplňkem k dezertům, zejména k cheesecakům, palačinkám nebo ledovým pudinkům. Tento recept je založen na jahodách, ale můžete použít jakékoliv ovoce, které máte po ruce a které máte rádi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g ovoce Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • citron Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Ovoce očistíme, pokud používáme jahody, odstraníme stopky. Ovoce nakrájíme na kousky.

2. Krok

Přidáme ovoce do mixéru, přidáme cukr a citronovou šťávu. Mixujeme dokud nezískáme hladkou omáčku.

3. Krok

Omáčku přecedíme přes jemné síto do čisté misky, abychom odstranili jakékoliv zbylé kousky ovoce nebo semínka.

4. Krok

Ovocné coulis je připravené k použití hned jak je uvařeno, nebo ho můžete nechat vychladnout a skladovat v ledničce až týden.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty