Ostružinový cheesecake
Nepečený lehký moučník s čerstvými ostružinami jednoduchý na přípravu . Možno použít též jiné vhodné ovoce, které potřebujeme spotřebovat
Ingredience
Spodek
- 200 g sušenky
- 100 g máslo
Krém
- 250 g tvaroh jemný
- 150 g pomazánkové máslo
- 200 ml sladká smetana
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 čl vanilková pasta
- moučkový cukr
Ostružinová vrstva
- 400 g ostružiny
- 200 ml voda
- 4 pl cukr
- 1 Želatina
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem, vtlačíme na dno lehce vymazané formy (20cm)
Všechny suroviny na krém pomocí ručního mixéru zpracujeme na hustší krém, který rozprostřeme na sušenkový základ a dáme na chvíli do chladničky Mezitím si připravíme poslední vrstvu
Ostružiny společně s vodou a cukrem dáme do hrnce a asi 10 min. na mírném plameni povaříme, následně tyčovým mixérem rozmixujeme (popřípadě propasírujeme přes sítko) Necháme jen lehce vychladnout a přidáme 1 pytlíček nabobtnalé želatiny, důkladně promícháme a postupně vlijeme na krém
Hotový cheesecake dáme na více hodin do lednice, dokud ostružinová zcela vrstva neztuhne Dobrou chuť 🌸