Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images
Orechové pusinky
Orechové pusinky jsou klasickým cukrovím, které nesmí chybět téměř na žádném vánočním stole.
Ingredience
- 200 g moučkového cukru
- 3 kus bílky
- 1⁄2 prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravím suroviny. Ořechy přemlít velmi jemně. Z mé zkušenosti je lepší využít kvalitní vlašské ořechy, které dodají pusinkám intenzivnější chuť.
Dále si oddělím bílky od žloutků. Při separaci je důležité, aby do bílků nezapadla ani kapka žloutku, jinak se vám sníh nebude správně šlehat.
Bílky poté vyšlehám do pevného sněhu se špetkou soli. Pak pomalu přisypu moučkový cukr a zase důkladně promíchám.
Nakonec do směsi přidám mleté ořechy s práškem do pečiva a opět pořádně promíchám.
Směs dám do potravinářského sáčku a vytlačím na plech tvar pusinek. Zde doporučuji pusinky neudělat příliš velké, protože při pečení jejich velikost mírně nabobtná.
Plech dám do předehřáté trouby na 150 stupňů a peču asi 10-15 minut. Pusinky jsou hotové, když jsou lehce zezlátnělé.
Pusinky nechám do druhého dne na plechu zchladnout a následně je skladuji do těsné dózy, kde si zachovají svou křehkost a chuť.