Zdroj: Pixabay: RitaE
Oranžový krémový dezert
Tento recept na pomerančový krém jsem si velmi oblíbila. Poprvé jsem ho udělala na letní párty a byl to velký hit. Je lehký, osvěžující a tak snadný na přípravu. Skvěle se hodí do teplých letních dnů nebo jako slavnostní dezert k výjimečnému jídlu.
Ingredience
- 4 pomeranče
- 2 Lžíce Želatina
- 3 vaječné bílky
- 100 Gram cukr
- 200 ml Cream
Nejnovější letáky
Postup
Pomerančový krém připravíte tak, že pomeranče nejprve vymačkáte. Měli byste získat asi 200 ml šťávy. Pokud nemáte elektrický odšťavňovač, doporučuji pomeranče před vymačkáním rozválet. Díky tomu se šťáva lépe vymačká.
Pak si dejte stranou 50 ml pomerančové šťávy a zbytek uvařte. Připravte želatinu s 50 ml studené šťávy podle návodu na obalu.
Když se pomerančová šťáva začne vařit, odstavte pánev z ohně a vmíchejte želatinu. Poté nechte šťávu vychladnout.
Zatímco se šťáva chladí, vyšlehejte bílky do tuha. Je důležité použít opravdu čerstvá vejce.
Pak pomalu přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se bílky nelesknou a nevytvoří špičaté vrcholy.
Po vychladnutí šťávu opatrně vmíchejte do bílkové směsi.
Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do směsi pomerančů a bílků.
Pomerančový krém nalijte do čtyř malých misek nebo skleniček a dejte do chladničky alespoň na 3 hodiny.
Tento recept na pomerančový krém je v létě můj nejoblíbenější. Je lehký a ovocný a díky ovocné šťávě ještě více osvěžující. A co je ještě lepší: jeho příprava je opravdu snadná! Uvidíte, že si ho vaše rodina i přátelé zamilují. Přeji vám příjemnou zábavu při jeho zkoušení a vychutnávání!