INZERCE

Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images

Omáčka beurre blanc

Jednoduchý recept na přípravu omáčky beurre blanc, což přeloženo z francouzštiny znamená 'bílé máslo'. Tato omáčka je klasickou součástí francouzské kuchyně a skvěle se hodí k rybám nebo mořským plodům.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 200 g máslo Přidáno do
  • 50 ml bílé víno Přidáno do
  • 50 ml Bílý vinný ocet Přidáno do
  • 2 ks šalotka Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Zahřejte vino, ocet a šalotku v malém kastrolu, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Cca 5 minut.

2. Krok

Přidejte kousky másla a stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí a omáčka není hladká.

3. Krok

Omáčku přeceďte a před podáváním opět zahřejte, ale nevařte. Podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty