INZERCE

Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images

Omáčka beurre blanc

Jednoduchý recept na přípravu omáčky beurre blanc, což přeloženo z francouzštiny znamená 'bílé máslo'. Tato omáčka je klasickou součástí francouzské kuchyně a skvěle se hodí k rybám nebo mořským plodům.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 200 g máslo Přidáno do
  • 50 ml bílé víno Přidáno do
  • 50 ml Bílý vinný ocet Přidáno do
  • 2 ks šalotka Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Zahřejte vino, ocet a šalotku v malém kastrolu, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Cca 5 minut.

2. Krok

Přidejte kousky másla a stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí a omáčka není hladká.

3. Krok

Omáčku přeceďte a před podáváním opět zahřejte, ale nevařte. Podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty