INZERCE
Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images
Omáčka beurre blanc
Jednoduchý recept na přípravu omáčky beurre blanc, což přeloženo z francouzštiny znamená 'bílé máslo'. Tato omáčka je klasickou součástí francouzské kuchyně a skvěle se hodí k rybám nebo mořským plodům.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 200 g máslo
- 50 ml bílé víno
- 50 ml Bílý vinný ocet
- 2 ks šalotka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Zahřejte vino, ocet a šalotku v malém kastrolu, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Cca 5 minut.
2. Krok
Přidejte kousky másla a stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí a omáčka není hladká.
3. Krok
Omáčku přeceďte a před podáváním opět zahřejte, ale nevařte. Podávejte teplé.