INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Nejlepší žloutkové řezy
Tradiční recept na žloutkové řezy, které se hodí na jakoukoli příležitost.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Těsto:
- 250 g máslo
- 200 g moučkový cukr
- 250 g vlašské ořechy
- 150 g polohrubá mouka
- 3 lžíce Slovenský prášek do pečiva
- 6 ks vaječné bílky
Žloutková poleva:
- 6 ks Vejčité žloutky
- 250 g moučkový cukr
K dekoraci:
- vaření čokolády
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.
2. Krok
Postupně přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva.
3. Krok
Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
4. Krok
Těsto vlijeme na plech, který je potřený máslem a vysypán moukou.
5. Krok
Text pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 180°C.
6. Krok
Žloutky vyšleháme metličkou s práškovým cukrem dohladka.
7. Krok
Text vezmeme z trouby a ještě horký ho polejeme žloutkovou polevou.
8. Krok
Žloutkové řezy po vychladnutí polejeme čokoládou.