Zdroj: Freepik
Nejlepší tvarohový koláč s citronovou pusinkou
Příprava tohoto tvarohového koláče s citronovou pusinkou je stejně příjemná jako jeho konzumace.
Ingredience
Na kůrku:
- 11⁄2 šálky Drobky z grahamových sušenek
- 1⁄2 šálek Rozpuštěné nesolené máslo
- 1⁄4 šálek krystalový cukr
Na tvarohový koláč:
- 3 bloky Změklý smetanový sýr
- 1 šálek krystalový cukr
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
- 3 Vejce
- 1 šálek zakysaná smetana
- Kůra a šťáva ze dvou citronů
Na citronový tvaroh:
- 1⁄2 šálek citronová šťáva
- 2 lžíce Citronová kůra
- 1⁄2 šálek cukr
- 4 vaječné žloutky
Na pusinky:
- 4 vaječné bílky
- 1 šálek krystalový cukr
- 1⁄2 čajová lžička Vinný kámen
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 160 °C (320 °F). V míse smíchejte grahamové sušenky, rozpuštěné máslo a cukr na krustu. Tuto směs vtlačte na dno 9palcové pružinové formy. Pečte 10 minut a poté ji dejte stranou.
U tvarohového koláče se ujistěte, že je smetanový sýr dobře změklý - snížíte tak možnost vzniku hrudek. Smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilkový extrakt, dokud nebude krém hladký. Přidejte vejce jedno po druhém a každé míchejte, dokud se právě nepromíchá - přílišné šlehání může vést k popraskání povrchu. Po spojení opatrně stěrkou vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou kůru a šťávu. Tuto směs nalijte na vychladlý korpus.
Tvarohový koláč pečte jednu hodinu. Vypněte troubu, ale nechte cheesecake uvnitř se zavřenými dvířky ještě hodinu - tím se sníží pravděpodobnost, že se cheesecake rozpadne. Vyjměte jej z trouby a nechte zcela vychladnout.
Zatímco chladne, připravte si citronový tvaroh. V hrnci na mírném ohni smíchejte citronovou šťávu, kůru, cukr a žloutky. Neustále míchejte, dokud směs nezhoustne. Přeceděte ji, abyste odstranili případné hrudky - díky tomuto kroku bude tvaroh hladší. Nechte ho vychladnout a poté jím potřete vychladlý tvarohový koláč.
Na pusinky ušlehejte bílky, cukr a tatarskou smetanu do tuhých špiček. Tuto hmotu rozetřete na citronový tvaroh.
Tvarohový koláč dejte pod gril, dokud pusinky lehce nezhnědnou - pozorně je sledujte, aby se nepřipálily. Před podáváním ho nechte asi 3 hodiny chladit v lednici.