INZERCE

Zdroj: Freepik

Nejlepší tvarohový koláč s citronovou pusinkou

Příprava tohoto tvarohového koláče s citronovou pusinkou je stejně příjemná jako jeho konzumace.

INZERCE

Ingredience

porce
9

Na kůrku:

  • 112 šálky Drobky z grahamových sušenek Přidáno do
  • 12 šálek Rozpuštěné nesolené máslo Přidáno do
  • 14 šálek krystalový cukr Přidáno do

Na tvarohový koláč:

  • 3 bloky Změklý smetanový sýr Přidáno do
  • 1 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 3 Vejce Přidáno do
  • 1 šálek zakysaná smetana Přidáno do
  • Kůra a šťáva ze dvou citronů Přidáno do

Na citronový tvaroh:

  • 12 šálek citronová šťáva Přidáno do
  • 2 lžíce Citronová kůra Přidáno do
  • 12 šálek cukr Přidáno do
  • 4 vaječné žloutky Přidáno do

Na pusinky:

  • 4 vaječné bílky Přidáno do
  • 1 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 12 čajová lžička Vinný kámen Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 160 °C (320 °F). V míse smíchejte grahamové sušenky, rozpuštěné máslo a cukr na krustu. Tuto směs vtlačte na dno 9palcové pružinové formy. Pečte 10 minut a poté ji dejte stranou.

2. Krok

U tvarohového koláče se ujistěte, že je smetanový sýr dobře změklý - snížíte tak možnost vzniku hrudek. Smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilkový extrakt, dokud nebude krém hladký. Přidejte vejce jedno po druhém a každé míchejte, dokud se právě nepromíchá - přílišné šlehání může vést k popraskání povrchu. Po spojení opatrně stěrkou vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou kůru a šťávu. Tuto směs nalijte na vychladlý korpus.

3. Krok

Tvarohový koláč pečte jednu hodinu. Vypněte troubu, ale nechte cheesecake uvnitř se zavřenými dvířky ještě hodinu - tím se sníží pravděpodobnost, že se cheesecake rozpadne. Vyjměte jej z trouby a nechte zcela vychladnout.

4. Krok

Zatímco chladne, připravte si citronový tvaroh. V hrnci na mírném ohni smíchejte citronovou šťávu, kůru, cukr a žloutky. Neustále míchejte, dokud směs nezhoustne. Přeceděte ji, abyste odstranili případné hrudky - díky tomuto kroku bude tvaroh hladší. Nechte ho vychladnout a poté jím potřete vychladlý tvarohový koláč.

5. Krok

Na pusinky ušlehejte bílky, cukr a tatarskou smetanu do tuhých špiček. Tuto hmotu rozetřete na citronový tvaroh.

6. Krok

Tvarohový koláč dejte pod gril, dokud pusinky lehce nezhnědnou - pozorně je sledujte, aby se nepřipálily. Před podáváním ho nechte asi 3 hodiny chladit v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty