Zdroj: Freepik
Nadýchaný vlhký dort z čerstvého manga
Exotická chuť manga v kombinaci s nadýchaným a vláčným základem dortu přenese vaše chuťové pohárky na tropickou cestu.
Ingredience
Na dort:
- 2 šálky hladká mouka
- 1 šálek krystalový cukr
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- Špetka soli
- 1⁄2 šálek Nesolené změklé máslo
- 4 Vejce
- 2 Zralé mango, pyré
- 1⁄2 šálek mléko
Na mangový máslový krém:
- 1 šálek Nesolené změklé máslo
- 4 šálky moučkový cukr
- 0.3 šálek mangové pyré
- Špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C (350 °F). Vymažte a vysypte moukou dvě 8palcové kulaté dortové formy.
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a sůl. Přesnost těchto opatření má zásadní význam pro dokonalé vykynutí a vláčnost koláče, proto tento proces rozhodně neuspěchejte.
Do suchých ingrediencí přidejte změklé máslo, vejce, mangové pyré a mléko. Směs šlehejte při střední rychlosti 3-5 minut, dokud se dobře nespojí. Podle mých zkušeností se čerstvost manga v chuti dortu opravdu projeví, proto doporučuji používat zralé mango.
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou připravených dortových forem. Jemně poklepejte pánvemi o desku, abyste odstranili případné vzduchové bubliny.
Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Zatímco koláče chladnou, můžete začít s přípravou mangového máslového krému. Změklé máslo šlehejte 2-3 minuty při střední rychlosti. Máslo musí být dobře změklé, aby měl krém hladší strukturu.
Postupně přidejte moučkový cukr, poté mangové pyré a sůl. Směs šlehejte, dokud není lehká a nadýchaná.
Po úplném vychladnutí koláče potřete mangovým máslovým krémem. Vychladlý dort pomůže polevě lépe přilnout a vylepší celkovou prezentaci dortu.
Koláč nakrájejte na plátky, podávejte a vychutnejte si ho. Exotickou chuť tohoto mangem nasáklého potěšení si zamilujete.