Nádivka ke kuřeti
Víkendové pečené kuře s nádivkou a k tomu vařené brambory.
Ingredience
Pečené kuře
- 1 celé kuře
- 100 g kuřecí játra
- 2 kus buchta
- 2 vejce
- 1 dl mléko
- sůl a pepř
- mletá paprika - sladká
- kmín
- 4 stroužky česneku
Pražené brambory
- 7 kus brambory
- 1 polévková lžíce máslo
- Sůl
Nejnovější letáky
Postup
Kuře si omyjeme, osušíme a připravíme si náplň. Do misky si natrháme na kousky starší žemle a zalejeme je mlékem. Přidáme nakrájené kuřecí jatra a vajíčka. Osolíme, opepříme a posypeme natrhanými bylinkami. Řádně směs promícháme, aby žemle nasákly směs.
Kuře naplníme připravenou náplní uvnitř i pod kůží. Přeneseme ho na pekáč a podlijeme trochou vody. Kuře ještě zvenku dochutíme solí, kořením a rozmarýnem. Kdo má rád i pečené brambory jako přílohu, může je dát na pekáč k kuřeti s pár stroužky česneku. Pečeme při teplotě 190-200°C a během pečení podléváme.
Na pyré brambory si uvaříme v osolené vodě oloupané a nakrájené brambory. Po uvaření vodu slijeme a k bramborům přidáme kousek másla a sůl. Brambory rozmačkáme a podáváme s pečeným kuřetem.