INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Masový knedlík
Recept na vynikající domácí knedlík z mletého masa.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Mleté maso
- 2 ks velké cibule
- 4 stroužky Česnek
- 3 ks rohlíky
- 1 ks Vejce
- 2 lžíce Hořčice
- 2 lžíce oleje
- Sůl, mletý černý pepř
- 1 lžíce Mletá červená paprika
- 1 Pohár Mléko
- 150 g Sýr na strouhání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve opečte rohlíky na suché pánvi, nechte je chvíli vychladnout a poté je nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
Mleté maso vložte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, převařený rohlík, vejce, hořčici, olej, sůl, černý a červený pepř. Vše dobře promícháme a necháme odstát. Doporučuji nechat masovou směs alespoň půl hodiny odležet v lednici, aby se všechny chutě dobře propojily.
3. Krok
Jakmile směs odpočívá, přeneste ji do hlubší pánve, do které jste předtím přidali olej.
4. Krok
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi hodinu. Po půl hodině přikryjte alobalem.
5. Krok
Před koncem pečení ji posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéct.