Zdroj: milanfoto from Getty Images
Marinované vepřové řízky
Chutné a šťavnaté marinované vepřové řízky, které jsou obzvláště oblíbené během grilovací sezóny. Tyto kořeněné řízky jsou nejlepší, pokud se marinují přes noc, což jim dá dostatek času na vstřebání všech chutných chutí marinády.
Ingredience
Řízek
- 4 Kusy Vepřové řízky
Marináda
- 2 stroužky česnek
- 60 ml Sójová omáčka
- 60 ml olivový olej
- 1 čajová lžička Mladá paprika
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 1 čajová lžička Rozmarýn
- 1 čajová lžička Tymián
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve připravte marinádu. Do mixéru přidejte stroužky česneku, sójovou omáčku, olivový olej, mletou papriku, mleté černé pepře, rozmarýn a tymián. Vše důkladně rozmixujte.
Vepřové řízky omyjte a osušte. Poté je položte do mísy a přelijte marinádou. Aby marináda pronikla do masa, nechte řízky marinovat alespoň 3 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Po marinování rozehřejte gril. Řízky přeneste na gril a grilujte je z obou stran přibližně 5-7 minut nebo dokud nejsou hotové podle vaší chuti. Nezapomeňte řízky během grilování otočit.