INZERCE
Kynutý švestkový koláč bez kynutí
Jedinečná a chutná varianta tradičního českého švestkového koláče, který překvapí svou jednoduchostí přípravy. Nikdo nepozná, že nebyl kynutý! Švestkový koláč bez kynutí na vás čeká!
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 500 g švestek
- 3 vejce
- 200 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- 2 Balíčky vanilkového cukru
- 1⁄2 l mléka
- tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejprve si vymažeme pekáč a vysypeme ho moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Krok
Vejce důkladně rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Krok
Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a řídíme mlékem.
4. Krok
Do připraveného pekáče nalejeme těsto.
5. Krok
Švestky umyjeme, rozpůlíme, vykostíme a poklademe jimi těsto.
6. Krok
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 45 minut. Po upečení necháme koláč chladit.
7. Krok
Podáváme posypaný moučkovým cukrem. Švestkový koláč bez droždí je na světě!