Kuřecí fajitas
Jednoduché Kuřecí fajitas pro každého
Ingredience
- 3 papriky žlutá
- červená oranžová
- 1 střední bílá cibule
- 1 kg kuřecích prsou
- 1⁄2 šálku olivového oleje
- 5 malých utřených stroužků česneku
- 1⁄2 čajové lžičky mletého chilli ancho
- 1⁄2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletá paprika - sladká
- 1⁄2 lžičky cibulového prášku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 11⁄2 čajové lžičky košer soli
- 3 Lžíce limetkové šťávy
- nasekaný koriandr na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte tři papriky na plátky o šířce 1,25 cm a odstraňte semena a stonky.
Nakrájejte středně velkou bílou cibuli na stejnou tloušťku jako papriky.
Nakrájejte 1 kg kuřecích prsou na polovinu podélně (kuřecí fajitas).
Připravte marinádu smícháním 1/2 šálku olivového oleje, 5 strouhaných stroužků česneku, 1/2 lžičky mleté ancho papriky, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku papriky, 1/2 lžičky cibulového prášku, 1 lžičku mletého černého pepře, 1 a 1/2 lžičky košer soli a 3 lžíce limetkové šťávy (fajitas koření).
Přelijte 3 lžíce marinády přes zeleninu a dobře promíchejte.
Zbytek marinády přelijte přes kuře a obalte ho v ní.
Osmahněte kuře na velké pánvi nebo v hrnci při střední teplotě, dokud nebude ze všech stran propečené a dosáhne vnitřní teploty 74 stupňů Celsia.
Zeleninu osmahněte na téže pánvi, dokud mírně nezměkne, a často míchejte.
Nakrájejte kuře a vmíchejte ho do zeleniny.
Dochutěte solí a promíchejte.
Přelijte limetkovou šťávou a posypte nasekanou koriandrou.
Podávejte v tacco s kukuřičnými nebo pšeničnými tortillami nebo jako hlavní chod s rýží, fazolemi, salsou nebo guacamole (fajitas recept)