INZERCE

Zdroj: Heike Rau for Getty Images

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 Gram Růžičková kapusta Přidáno do
  • 1 velké Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 velké Brambory Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • Volitelně: strouhaný parmazán a toasty k podávání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Růžičkovou polévku připravíte tak, že růžičkovou kapustu nejprve důkladně omyjete a očistíte. Podle našich zkušeností je dobré odstranit vnější listy, pokud již nevypadají čerstvě.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Hlavní roli zde hraje myšlenka na budoucí chuťový zážitek.

4. Krok

Nyní k cibuli a česneku přidejte růžičkovou kapustu a brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.

INZERCE
5. Krok

Jakmile lze růžičkovou kapustu a brambory snadno rozmačkat vidličkou, přidejte smetanu a vše rozmixujte ručním mixérem na hladkou krémovou polévku. Zde se vyplatí být trpělivý, protože právě krémovitost je rozhodujícím faktorem chuti.

6. Krok

Nakonec polévku z růžičkové kapusty podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby opečte chléb a nastrouhejte parmazán. Polévku podávejte horkou a podle potřeby ji ozdobte opečeným chlebem a parmazánem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

25
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Růžičkovou polévku připravíte tak, že růžičkovou kapustu nejprve důkladně omyjete a očistíte. Podle našich zkušeností je dobré odstranit vnější listy, pokud již nevypadají čerstvě.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Hlavní roli zde hraje myšlenka na budoucí chuťový zážitek.

4. Krok

Nyní k cibuli a česneku přidejte růžičkovou kapustu a brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.

5. Krok

Jakmile lze růžičkovou kapustu a brambory snadno rozmačkat vidličkou, přidejte smetanu a vše rozmixujte ručním mixérem na hladkou krémovou polévku. Zde se vyplatí být trpělivý, protože právě krémovitost je rozhodujícím faktorem chuti.

6. Krok

Nakonec polévku z růžičkové kapusty podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby opečte chléb a nastrouhejte parmazán. Polévku podávejte horkou a podle potřeby ji ozdobte opečeným chlebem a parmazánem.

Ingredience
500 Gram
Růžičková kapusta
1 velké
Cibule
2
stroužky česneku
2 velké
Brambory
1 l
zeleninový vývar
200 ml
Cream
sůl a pepř podle chuti
2 Lžíce
olivový olej
Volitelně: strouhaný parmazán a toasty k podávání