:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fIVTTOG5-5KsOntW7OJr/2edb3fcff8f29fbd1d86afa5550de5.png)
Zdroj: Heike Rau for Getty Images
Krémová polévka z růžičkové kapusty recept
Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!
Ingredience
- 500 Gram Růžičková kapusta
- 1 velké Cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 velké Brambory
- 1 l zeleninový vývar
- 200 ml Cream
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Lžíce olivový olej
- Volitelně: strouhaný parmazán a toasty k podávání
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Růžičkovou polévku připravíte tak, že růžičkovou kapustu nejprve důkladně omyjete a očistíte. Podle našich zkušeností je dobré odstranit vnější listy, pokud již nevypadají čerstvě.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Hlavní roli zde hraje myšlenka na budoucí chuťový zážitek.
Nyní k cibuli a česneku přidejte růžičkovou kapustu a brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
Jakmile lze růžičkovou kapustu a brambory snadno rozmačkat vidličkou, přidejte smetanu a vše rozmixujte ručním mixérem na hladkou krémovou polévku. Zde se vyplatí být trpělivý, protože právě krémovitost je rozhodujícím faktorem chuti.
Nakonec polévku z růžičkové kapusty podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby opečte chléb a nastrouhejte parmazán. Polévku podávejte horkou a podle potřeby ji ozdobte opečeným chlebem a parmazánem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Krémová polévka z růžičkové kapusty recept
Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!
Růžičkovou polévku připravíte tak, že růžičkovou kapustu nejprve důkladně omyjete a očistíte. Podle našich zkušeností je dobré odstranit vnější listy, pokud již nevypadají čerstvě.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Hlavní roli zde hraje myšlenka na budoucí chuťový zážitek.
Nyní k cibuli a česneku přidejte růžičkovou kapustu a brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
Jakmile lze růžičkovou kapustu a brambory snadno rozmačkat vidličkou, přidejte smetanu a vše rozmixujte ručním mixérem na hladkou krémovou polévku. Zde se vyplatí být trpělivý, protože právě krémovitost je rozhodujícím faktorem chuti.
Nakonec polévku z růžičkové kapusty podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby opečte chléb a nastrouhejte parmazán. Polévku podávejte horkou a podle potřeby ji ozdobte opečeným chlebem a parmazánem.
Jak jste tento recept připravili?