INZERCE
Králík na divoko
Králík na divoko je tradiční české jídlo připravované ze speciálně upraveného králíka. Tento recept se zaměřuje na bohatou omáčku, která je podávána s houskovým knedlíkem a brusinkovou omáčkou. Perfektní volba pro příznivce tradiční české kuchyně.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg králíka na divoko
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 Lžíce oleje
- 200 ml červeného vína
- 300 ml vývaru
- 1 mleté nové koření
- sůl a mletý pepř podle chuti
- 1 Lžíce hladké mouky
- lžíce másla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Králíka rozporcujte na menší kousky.
2. Krok
Očistěte a nakrájejte cibuli, česnek a mrkve.
3. Krok
V hrnci zahřejte olej a osmahněte králíka z každé strany, dokud není krásně zlatavý.
4. Krok
Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a restujte vše cca 5 minut.
5. Krok
Přilijte červené víno a nechte vše vařit cca 5 minut, aby se alkohol vypařil.
6. Krok
Poté přidejte vývar, mleté nové koření, sůl a pepř. Přiveďte k varu, snižte plamen a dusíme 1,5 hodiny, dokud králík nezměkne.