INZERCE

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g mletého hovězího a vepřového mäsa Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • hrst strouhanky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 300 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.

2. Krok

Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.

3. Krok

Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

4. Krok

Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty