INZERCE
Klopsy z mletého masa
Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g mletého hovězího a vepřového mäsa
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- hrst strouhanky
- sůl, pepř
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tím, že do mletého masa přidáme vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 15 minut.
2. Krok
Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce a opečeme na oleji na pánvi do zlatohněda.
3. Krok
Mezitím v hrnci zahřejeme hovězí vývar, k němuž přidáme smetanu a mnouku. Dobře promícháme a vložíme do něj opečené klopsy. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
4. Krok
Hotové klopsy podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší či s rajčatovou omáčkou.