Zdroj: Black Lollipop from Getty Images
Kávová vodka
Tuto kávovou vodku jsem poprvé připravila na narozeninovou oslavu své kamarádky, která je velkou milovnicí kávy. Napadlo mě, že spojení dvou jeho oblíbených věcí - kávy a vodky - bude perfektní dárek. A nemýlila jsem se! Kávová vodka vzbudila na oslavě vlny a teď je nezbytnou součástí každého setkání s přáteli. Myslím, že tento recept osloví každého milovníka silné kávy a dobrého alkoholu.
Ingredience
- 200 ml čerstvě uvařená silná káva
- 1 l Lihoviny
- 2 lžíce Cukr
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou silné kávy.
Teprve po uvaření kávy, dokud je ještě horká, přidejte cukr a důkladně promíchejte, aby se rozpustil.
Když se káva s cukrem usadí, přidejte do ní vanilkovou tyčinku nebo vanilkový extrakt.
Dalším krokem je spojení kávy s vodkou. Konvici, ve které budete směs připravovat, předem namočte do horké vody, alkohol se tak s kávou lépe spojí.
Vše důkladně promíchejte a přelijte do čisté láhve. Pravidlem je udržovat láhev vzduchotěsnou.
Teď už zbývá jen čekat. Kávová vodka by měla macerovat nejméně 2 a nejlépe 3 dny na tmavém a chladném místě. Užitečným trikem je každý den lahví jemně zatřepat.
Po uplynutí požadované doby je vodka připravena k pití, ale vždy se vyplatí zkontrolovat, zda vám chutná. Pokud je příliš silná, můžete přidat trochu vody nebo méně kofeinové kávy, a pokud je příliš slabá, přidejte více vodky.