INZERCE

Jorkšírský pudink

Jorkšírský pudink recept, někdy také jorkšírská omáčka, je typickým jídlem britské kuchyně. Jedná se o druh pečiva, které se tradičně podává jako příloha k hovězímu masu a omáčce, ale je taky možné ho podávat jako dezert. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat kousek britské tradice u sebe doma.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 115 g hladké mouky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 velká vejce Přidáno do
  • 300 ml mléka Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. V misce smíchejte mouku a špetku soli.

2. Krok

Poté ve středově velké míse rozšlehejte dva velké vajíčka. Postupně do nich za stálého míchání přidávejte směs mouky a soli.

3. Krok

Přidejte mléko a za stálého šlehání vytvořte hladké těsto. Těsto by mělo mít konzistenci jako na palačinky.

4. Krok

Vezměte pekáč se čtyřmi oddíly a do každého vhoďte půl lžičky oleje. Pekáč dejte na pár minut do předehřáté trouby, aby se olej rozpálil.

5. Krok

Když je olej rozpálený, vyjměte pekáč a nalijte do každého oddílu stejné množství těsta. Pekáč okamžitě vraťte do trouby.

6. Krok

Pečte asi 20-25 minut, dokud pudinky nejsou zlatavé a nadýchané. Nesnižujte teplotu a neotevírejte troubu, dokud pudinky nejsou hotové, jinak by spadly.

7. Krok

Hotové pudinky podávejte ihned. Výborně chutnají s hovězím masem a omáčkou nebo s ovocem a sladkou polevou jako dezert.

8. Krok

Kategorie receptu:

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty