INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/dy-cwV-0Xg9tke2E2rvx/19510590f662d3c92985550fbfd0f0.jpeg)
Zdroj: jabiru from Canva
Jehněčí na česneku
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g jehněčí maso
- 5 ks česnek
- 1 ks cibule
- 3 Lžíce olivový olej
- 1 ks Rozmarýn
- 1⁄2 l bílé víno
- 2 Lžíce sůl
- 2 lžíce pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180° C.
2. Krok
Masu osolte a opepřete ze všech stran.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte maso dozlatova ze všech stran.
4. Krok
Připravte si pečící formu a do ní vložte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek. Na to položte jehněčí a přidejte rozmarýn.
5. Krok
Vše zalijte bílým vínem a vložte do trouby na 60 minut.
6. Krok
Po uplynutí doby vyjměte maso z trouby a nechte ho ještě 10 minut odpočívat.
7. Krok
Poté je jehněčí připraveno k podávání.