INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/VwUD-4TqMuwsb33vyxF8/eaca202a3e2531d74a1054ebcf78af.jpeg)
Jablečný roláda
Vynikající jablečný roláda. Peču ho, když mám doma hodně jablek a zároveň málo času. Je to rychlý a jednoduchý desert, který vždy potěší.
INZERCE
Ingredience
porce
8
testo
- 5 vejce
- 100 g mouka hladká speciální
- 100 g cukr
- 6 g Bezfosfátový prášek na pečení
- 1⁄2 lžíce Vanilkový prášek nebo pasta
- štipka sůl
Jablečná vrstva
- 6 ks jablko
- 1 lžíce Cejlonská skořice
- pár Kapky citronové šťávy
- cukr dle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Pokapeme citrónovou šťávou. Dochutíme skořicí, cukr dle potřeby. Přebytečnou šťávu odstraníme.
2. Krok
Jablka naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
3. Krok
Vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na jablka.
4. Krok
Pečeme na 175 stupňů dozlatova.
5. Krok
Po upečení vezmeme čistý pečící papír a roládu převrátíme jablkovou vrstvou nahoru a srolujeme.
6. Krok
Necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem.
7. Krok
Rada: Nejlepší chutná zalitá javorovým sirupem