Jablečný dort
Čerstvý dort
Ingredience
Korpus
- 5 kus vejce
- 120 g krystalový cukr
- 80 ml slunečnicový olej
- 30 ml voda
- 120 g hladká mouka
- 30 g kakao
- 5 g prášek do pečiva
- Štipka sůl
Vrstva jablek
- 5 kus jablko
- 1⁄2 kus citronová šťáva
- 100 ml voda
- 50 g Zlatý klas (prášek)
- 30 g prášek do pečiva
- 1⁄2 lžíce skořice
- 400 ml jablečný džus
Krém
- 550 g cottage sýr
- 550 ml šlehačka
- 80 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Celá vejce vyšlehejte s cukrem do husté a nadýchané pěny. Přilijte olej a vodu. Přidejte najednou prosáté suché přísady a prošlehejte. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180 °C přibližně 40 minut. Upečené těsto nechte ve formě vychladnout.
Oloupejte a nastrouhejte jablka a smíchejte je s citronovou šťávou. Podusíme je v hrnci s vodou. Mezitím v jablečné šťávě rozmíchejte zlaté klasy s cukrem a skořicí. Nalijte na změklá jablka a za stálého míchání vařte, aby vznikl hustý krém. Ještě teplou náplň nalijte na těsto, nechte vychladnout a poté dejte na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte se smetanovým sýrem a cukrem do tuha. Část krému rovnoměrně rozetřete na jablečnou náplň. Zbývající krém přendejte do cukrářského sáčku s velkou kulatou špičkou a ozdobně nastříkejte na dort. Vložte do chladničky alespoň na 1 hodinu, aby ztuhl.
Užijte si to :)