INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hrníčková bábovka olejová
Vláčná olejová bábovka hrníčková je výtečným dezertem, jehož přípravu zvládne i začínající kuchař. Tento recept je na olejovou verzi, která je zvláště vláčná a šťavnatá.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 Hrnek cukru krupice
- 1 Hrnek oleje
- 1 Hrnek mléka
- 3 Kompletní vejce
- 1 Prášek do pečiva
- 1 vanilka cukr
- 100 g čokolády
- 50 g masla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Všechny suroviny mějte pokojové teploty. V misce vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko a promícháme.
2. Krok
Smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, přidáme do mísy a promícháme do hladka.
3. Krok
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
4. Krok
Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Do hotové babovky píchneme špejli, pokud je po vytažení suchá, je bábovka hotová.
5. Krok
Necháme ji vychladnout a pak ji opatrně vyklopíme.
6. Krok
Rozpustíme čokoládu s máslem a polejeme bábovku.