Zdroj: Pixabay
Grilovaný korejský BBQ marinovaný vepřový bůček
Zažijte harmonii chutí s tímto receptem na korejský vepřový bůček na grilu, který slibuje, že bude úžasnou gastronomickou cestou. Šťavnatý vepřový bůček v kombinaci s autentickou a pikantní korejskou BBQ marinádou je šťavnatý, aromatický a sytý pokrm. Skvěle se hodí na rodinné večeře nebo na příležitostné letní grilování.
Ingredience
Složení:
- 2 lbs Vepřový bůček nakrájený na tenké plátky
- 1 šálek Korejské BBQ omáčky (Bulgogi)
- 2 pl sezamového oleje
- 2 pl sojové omáčky
- 4 stroužky česneku, mletého
- 1 polévková lžíce Zázvoru, nastrouhaného
- 1⁄2 šálek Zelené cibulky, nakrájené na kousky
- 1 polévková lžíce Vločky červené papriky (nepovinné, pro okořenění)
- sůl
Pro korejskou BBQ omáčku (Bulgogi):
- 1 Hruška, nastrouhaná
- 1 Cibule, nastrouhaná
- 4 stroužky česnek, mletý
- 1 polévková lžíce Zázvor, nastrouhaný
- 1⁄2 šálek sójová omáčka
- 3 pl Med nebo hnědý cukr
- 1 polévková lžíce sezamový olej
- 1 polévková lžíce mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na BBQ omáčku a dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
Přendejte plátky vepřového bůčku do mísy s marinádou. Důkladně promíchejte, aby se každý plátek dobře obalil. Přikryjte je a nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny.
Po marinování rozehřejte gril nebo pánev na střední teplotu. Plátky vepřového bůčku opékejte z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nebudou pěkně propečené a zkaramelizované.
Ozdobte je nasekanou zelenou cibulkou a podávejte s dušenou rýží a vybranou oblíbenou korejskou přílohou.