INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGHaPqYrcTaQp7fxMswt/a01f0707204c6d08ed6b8cda38d0b6.jpeg)
Zdroj: Wiktory from Getty Images
Džem z rajčat
Džem z rajčat je nápaditá a chutná alternativa k tradičním sladkým džemům. S jeho unikátní sladko-kyselou chutí a krásnou červenou barvou je to skvělý doplněk k snídani, ale také k různým dezertům.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1500 g rajčata
- 1000 g cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.
2. Krok
Přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
3. Krok
Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě přibližně 20 minut, dokud směs nezhustne.
4. Krok
Dokončenou marmeládu naplňujeme do sklenic.
5. Krok
Zavřeme a necháme vychladnout. Džem skladujeme na chladném a tmavém místě.