INZERCE

Zdroj: Wiktory from Getty Images

Džem z rajčat

Džem z rajčat je nápaditá a chutná alternativa k tradičním sladkým džemům. S jeho unikátní sladko-kyselou chutí a krásnou červenou barvou je to skvělý doplněk k snídani, ale také k různým dezertům.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1500 g rajčata Přidáno do
  • 1000 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.

2. Krok

Přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3. Krok

Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě přibližně 20 minut, dokud směs nezhustne.

4. Krok

Dokončenou marmeládu naplňujeme do sklenic.

5. Krok

Zavřeme a necháme vychladnout. Džem skladujeme na chladném a tmavém místě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty