INZERCE

Zdroj: Wiktory from Getty Images

Džem z rajčat

Džem z rajčat je nápaditá a chutná alternativa k tradičním sladkým džemům. S jeho unikátní sladko-kyselou chutí a krásnou červenou barvou je to skvělý doplněk k snídani, ale také k různým dezertům.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1500 g rajčata Přidáno do
  • 1000 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.

2. Krok

Přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3. Krok

Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě přibližně 20 minut, dokud směs nezhustne.

4. Krok

Dokončenou marmeládu naplňujeme do sklenic.

5. Krok

Zavřeme a necháme vychladnout. Džem skladujeme na chladném a tmavém místě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty