Zdroj: nobtis from Getty Images
Dušené kysané zelí
Tradiční recept na dušené kysané zelí, které je vynikajícím doplňkem mnoha polských pokrmů. Je lehké, má kyselou chuť a je plné chuti. Ideální k podání jako příloha k obědu nebo jako součást bigosu.
Ingredience
- 1 kg Kvašené zelí
- 1 ks malá cibule
- 2 lžíce Olivový olej
- 2 pohár zeleninového vývaru
Nejnovější letáky
Postup
Oškrábejte a nakrájejte cibuli na drobno. Dobře vymačkejte přebytečnou šťávu z kysaného zelí.
Na velké pánvi nebo v hrnci na středním ohni, zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nebude skleněná.
Přidejte zelí do hrnce s cibulí a zalijte zeleninovým vývarem. Přikryjte hrnec a vařte na malém ohni asi 1,5-2 hodiny.
Ujistěte se, že zelí je měkké a plné chuti. Pokud je zelí stále tvrdé, může být nutné přidat více vývaru a vařit déle.
Podávejte horké. Dušené kysané zelí je skvělé jako příloha k masu a dalším pokrmům, nebo jako součást bigosu. Dobrou chuť!