INZERCE

Zdroj: Freepik

Domácí žvýkací čokoládový karamelový karamel

Každý kousek tohoto karamelového karamelu je směsí sladkosti, krémovosti a oříškové chuti, které nelze odolat. Je to také skvělý domácí dárek, který vyjadřuje lásku a vřelost během svátečních období.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 1 šálek Balený hnědý cukr Přidáno do
  • 1 šálek nesolené máslo Přidáno do
  • 12 šálek Lehký kukuřičný sirup Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička čistý vanilkový extrakt Přidáno do
  • 1 šálek Nasekané pražené mandle Přidáno do
  • 112 šálky Polosladké nebo hořké čokoládové lupínky Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Než začnete, doporučuji vyložit pekáč o rozměrech 9x13 palců pergamenovým papírem. Věřte mi - vyndávání karamelu z formy je pak mnohem snazší.

2. Krok

Začněte smícháním cukrů, másla, kukuřičného sirupu a soli ve velkém hrnci s těžkým dnem na mírném ohni. Občas směs promíchejte metličkou, aby se cukr rozpustil, a dbejte na to, abyste oškrábali stěny pánve, aby se v ní neroztvořily krystalky cukru.

3. Krok

Jakmile směs začne vřít, připevněte na stěnu pánve teploměr na cukroví. Osobně přísahám na teploměr na cukrovinky, protože udává přesnou teplotu. Směs chcete vařit, dokud nedosáhne teploty 290 °C, což je "fáze měkkých trhlin". Tady je klíčová trpělivost. Může chvíli trvat, než teplota dosáhne, ale stojí to za to.

4. Krok

Jakmile dosáhne teploty, stáhněte pánev z ohně a ihned vmíchejte vanilkový extrakt a polovinu nasekaných mandlí. Směs bude prskat, takže buďte opatrní!

5. Krok

Nyní přichází to nejlepší. Směs nalijte na připravený pekáč a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou. Třešničkou na karamelovém karamelovém dortu je čokoláda. Dokud je karamel horký, posypeme ho čokoládovými lupínky. Počkejte asi 5 minut, až se čokoláda rozpustí, a pak ji můžete stěrkou rovnoměrně rozetřít po povrchu. Povrch posypeme zbylými mandlemi.

6. Krok

Karamelový karamel nechte zcela vychladnout, přibližně 1 až 2 hodiny. Jakmile je karamel vychladlý, můžete ho rozlámat nebo nakrájet na kousky. Pro dokonalé čtverečky krájejte karamel, když je napůl vychladlý, usnadní to práci.

7. Krok

Poslední krok, ten nejlepší - vychutnejte si domácí karamelový karamel! Podělte se o karamelové kousky s rodinou a přáteli nebo je zabalte do malých roztomilých krabiček, které jsou ideálním dárkem na svátky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty