INZERCE

Zdroj: Freepik

Domácí zmrzlinové sendviče s čokoládovými sušenkami

Tento nádherný recept na sušenkovou zmrzlinu přináší nostalgii po letních dobrotách z dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 24 Velké čokoládové sušenky Přidáno do
  • 112 kvarty Zmrzliny (vanilkové nebo podle vlastního výběru) Přidáno do
  • Posyp nebo nasekané ořechy (na ozdobu) Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněte pečením sušenek, pokud jsou domácí. Než přejdete k dalšímu kroku, ujistěte se, že sušenky zcela vychladly. Zjistila jsem, že na zmrzlinové sendviče se nejlépe hodí větší a tenčí sušenky. Lépe se pak jedí.

2. Krok

Plech na pečení vyložte voskovaným papírem. Na plech položte 12 sušenek spodní stranou nahoru.

3. Krok

Na každou sušenku dejte pořádný kopeček zmrzliny - asi 1/4 hrnku. Zmrzlinu uhlaďte až k okrajům sušenek. K tomu pomůže mírně změklá zmrzlina. Dbejte na to, aby zmrzlina příliš neroztála, protože by se s ní mohlo špatně manipulovat.

4. Krok

Rychle na ně položte další sušenku, spodní stranou dolů. Jemně, ale pevně přitlačte - nevadí, když trochu zmrzliny vytéká po stranách. Dodá jim to domácí kouzlo!

5. Krok

Pokud chcete, obalte boky každého sendviče v posypce nebo nasekaných oříšcích. Dodá to sendvičům další chuť a estetický půvab.

6. Krok

Každý sendvič zvlášť zabalte do plastové fólie a nechte asi dvě hodiny zmrazit. Čekání na něj může být náročné, ale rozhodně se vyplatí. Sendviče musí být před podáváním důkladně ztuhlé.

7. Krok

Podávejte a vychutnejte si domácí pochoutku!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty