INZERCE

Domácí tom Kha Kai

Tom kha gai je tradiční thajská polévka, která kombinuje chuti kokosu, citronové trávy a kuřecího masa. Je známá pro svoji jedinečnou a komplexní chuť, kterou lze upravit dle preferencí konzumenta.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g kuřecích prsou Přidáno do
  • 400 ml kokosového mléka Přidáno do
  • 2 stébla citronové trávy Přidáno do
  • 2 dopisy kaffir Přidáno do
  • 1 chilli paprička Přidáno do
  • 1 malé kus galgantu Přidáno do
  • 150 g houb shiitake Přidáno do
  • limetka Přidáno do
  • 2 Lžíce rybí omáčky Přidáno do
  • malý svazek koriandru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké proužky. Houbičky očistěte a nakrájejte. Citronovou trávu, chilli a galgant nakrájejte na plátky.

2. Krok

V hrnci zahřejte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, galgant, chilli a kaffirové listy. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.

3. Krok

Do hrnce přidejte kuřecí prsa a houby, vařte dalších 10 minut.

4. Krok

Polévku dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem.

5. Krok

Před podáváním posypte nasekaným koriandrem. Podávejte horké. Tom kha gai pasta se dá také použít na tento recept.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty