INZERCE
Domácí tom Kha Kai
Tom kha gai je tradiční thajská polévka, která kombinuje chuti kokosu, citronové trávy a kuřecího masa. Je známá pro svoji jedinečnou a komplexní chuť, kterou lze upravit dle preferencí konzumenta.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g kuřecích prsou
- 400 ml kokosového mléka
- 2 stébla citronové trávy
- 2 dopisy kaffir
- 1 chilli paprička
- 1 malé kus galgantu
- 150 g houb shiitake
- limetka
- 2 Lžíce rybí omáčky
- malý svazek koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké proužky. Houbičky očistěte a nakrájejte. Citronovou trávu, chilli a galgant nakrájejte na plátky.
2. Krok
V hrnci zahřejte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, galgant, chilli a kaffirové listy. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
3. Krok
Do hrnce přidejte kuřecí prsa a houby, vařte dalších 10 minut.
4. Krok
Polévku dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem.
5. Krok
Před podáváním posypte nasekaným koriandrem. Podávejte horké. Tom kha gai pasta se dá také použít na tento recept.