Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature
Domácí majonéza z vařených vajec
Tento recept na domácí majonézu z vařených vajec patří k mým oblíbeným. Nejen proto, že je velmi jednoduchý na přípravu, ale také proto, že výsledný produkt má jedinečnou a bohatou chuť, kterou v supermarketu nenajdete.
Ingredience
- 2 kus Vejce natvrdo
- 1 kus žloutek
- 1 Lžíce Hořčice
- 1 lžíce Ocet
- 1 lžíce Soli
- 1 lžíce Cukr
- 200 ml oleje
- 1 lžíce Hladká mouka
- Nasekaná petržel
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve uvařte dvě vejce natvrdo. Po úplném vychladnutí je oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Bílky můžete použít k jiné přípravě nebo je jednoduše sníst. Žloutky použijte na přípravu majonézy.
Do mixéru přidejte oloupané žloutky z vařených vajec, syrový žloutek, hořčici, ocet, sůl a cukr.
Všechny přísady mixujte při vysokých otáčkách, dokud nevznikne hladká hmota. Poté začněte postupně přidávat olej a mixujte na nejnižší rychlosti. Je důležité přidávat olej velmi pomalu, po kapkách, aby majonéza nebyla příliš řídká.
Pokud dáváte přednost hustší majonézové konzistenci, můžete směs zahustit přidáním lžičky hladké mouky a nasekané petrželky.