INZERCE

Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature

Domácí majonéza z vařených vajec

Tento recept na domácí majonézu z vařených vajec patří k mým oblíbeným. Nejen proto, že je velmi jednoduchý na přípravu, ale také proto, že výsledný produkt má jedinečnou a bohatou chuť, kterou v supermarketu nenajdete.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 2 kus Vejce natvrdo Přidáno do
  • 1 kus žloutek Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 lžíce Ocet Přidáno do
  • 1 lžíce Soli Přidáno do
  • 1 lžíce Cukr Přidáno do
  • 200 ml oleje Přidáno do
  • 1 lžíce Hladká mouka Přidáno do
  • Nasekaná petržel Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Nejprve uvařte dvě vejce natvrdo. Po úplném vychladnutí je oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Bílky můžete použít k jiné přípravě nebo je jednoduše sníst. Žloutky použijte na přípravu majonézy.

2. Krok

Do mixéru přidejte oloupané žloutky z vařených vajec, syrový žloutek, hořčici, ocet, sůl a cukr.

3. Krok

Všechny přísady mixujte při vysokých otáčkách, dokud nevznikne hladká hmota. Poté začněte postupně přidávat olej a mixujte na nejnižší rychlosti. Je důležité přidávat olej velmi pomalu, po kapkách, aby majonéza nebyla příliš řídká.

4. Krok

Pokud dáváte přednost hustší majonézové konzistenci, můžete směs zahustit přidáním lžičky hladké mouky a nasekané petrželky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2783 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty