Zdroj: Freepik
Domácí klasická sladká omáčka pro hot dogy
Tato domácí pochoutka pro párky v rohlíku je nezbytným kořením pro každý piknik nebo grilování. Tato sladká, pikantní a slaná pochoutka bude dokonalým doplňkem vašich párků v rohlíku, které se během chvilky změní z mdlých na gurmánské. Je také ideální pro každého, kdo rád konzervuje a zavařuje potraviny doma.
Ingredience
- 2 Středně velká cibule, jemně nakrájená
- 4 Středně velké okurky, jemně nakrájené
- 2 Středně velké zelené papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno.
- 1 Středně velká červená paprika, zbavená semen a nakrájená nadrobno
- 2 lžíce Soli
- 1 šálek granulovaného cukru
- 1 polévková lžíce hořčičných semínek
- 1 polévková lžíce Celerových semínek
- 1 čajová lžička Kurkumy
- 2 šálky bílého octa
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte nakrájenou cibuli, okurky a papriky. Zeleninovou směs posypte 2 lžícemi soli, přikryjte a nechte asi 2 hodiny stát při pokojové teplotě, aby se ze zeleniny vytáhla šťáva.
Po dvou hodinách zeleninu propláchněte v cedníku pod studenou vodou, abyste ji zbavili soli. Dobře ji slijte a vymačkejte z ní zbylou tekutinu.
Ve velkém hrnci smíchejte krystalový cukr, hořčičná semínka, celerová semínka, kurkumu a bílý ocet. Tuto směs přiveďte na mírném ohni k varu a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Do hrnce přidejte okapanou zeleninu a přiveďte ji k varu. Snižte teplotu na minimum a nepřikryté vařte 10 minut.
Horkou pochoutku opatrně naberte do sterilizovaných sklenic a dbejte na to, abyste nechali asi půl centimetru od horního okraje. Ještě horké sklenice uzavřete.
Před uložením do chladničky nechte sklenice vychladnout na pokojovou teplotu. V lednici vydrží až 1 měsíc.