Zdroj: Pixabay: Bru-nO
Dokonalý steak v troubě s obrácenou úpravou
Obrácený steak má nádhernou kůrku a dokonale propečený růžový střed. Příprava steaku tímto způsobem může trvat o něco déle, ale vyplatí se to.
Ingredience
- 2 palec Tlusté steaky z hřbetu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku, rozdrceného
- 2 větvičky rozmarýnu
- 4 pl masla
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve steaky vydatně osolte. Steaky by měly ležet asi 45 minut, aby sůl pronikla do masa a zkřehla. Jako člověk, který tuto metodu vyzkoušel, vám vřele doporučuji tento krok nevynechávat, zaznamenáte výrazný rozdíl v chuti.
Předehřejte troubu na 135 °C (275 °F) a položte steak na drátěný rošt na plech s okrajem. Pečte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 125 °F (52 °C) pro středně propečený steak, což by mělo trvat asi 45 minut až hodinu. V této fázi je klíčová trpělivost, pomalá a nízká teplota trouby zajistí dokonalý růžový výsledek od okraje k okraji.
Když je steak téměř dokončený, začněte na pánvi rozehřívat lžíci olivového oleje, dokud se z něj nezačne lehce kouřit. Investice do kvalitní pánve se silným dnem opravdu pomáhá udržet teplo a zajistit rovnoměrné propečení.
Na pánev přidejte steak, česnek, rozmarýn a máslo. Steaky opečte z každé strany, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Pro lepší chuť je nejlepší steak polévat máslovou směsí.
Před krájením nechte steak asi 10-15 minut odpočívat. To umožní, aby se šťáva ve steaku znovu rozprostřela, a věřte mi, že to výrazně zvýší jeho šťavnatost a chuť.
Nakrájejte ho kolmo ke kosti, abyste získali co nejlepší strukturu, naservírujte ho a nezapomeňte si vychutnat každé šťavnaté a křehké sousto!