INZERCE
Čokoládový crémeux

Čokoládový crémeux

Zbožnujete jahody a čokoládu ? Jeden úžasný a rychlý recept na Čokoládový krém ,,crémeux" který si oblibite právě v téhle kombinaci jahod a kvalitní čokolády

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 ml plnotučného mléka Přidáno do
  • 250 ml šlehačky 33 Přidáno do
  • 35 g masla Přidáno do
  • 80 g vaječného žloutku Přidáno do
  • 40 gramy krystalového cukru Přidáno do
  • 250 g hořké čokolády Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mléko a smetanu přiveďte k varu. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny a vyšlehané vlijeme do zahřáte směsi smetany

2. Krok

Pomalu mícháme při teplotě 83-85°C. Nejlépe to jde v termomixu kde si teplotu umíte ohlídat přesně u šlehaní. Nedovolte směsi aby se zahřála moc jinak se vám vejce srazí a vejce se vám uvaří. Pokud by směs nebyla dostatečně horká, nebude mít čokoládové crem dostatečnou vazbu a zůstane tekutá a řídká.

3. Krok

Když dosáhnete 83-84 °C, slijte ji přes jemné sítko a pomalu a postupně alespoň na 3x vmíchávejte k rozpuštěné čokoládě, před přidáním další části pokaždé jemně ale důkladně promíchejte stěrkou.

4. Krok

Po spojení všech ingredienci dohromady vám vznikne tuhá hmota kterou již podle sebe naplňte do připravených sklenic, misek , a čokoládový crémeux nechte před použitím přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den ozdobte čerstvými jahodami a můžete rovnou servírovat s nakrájenými jahodami, višněmí či rybízem ve vaši inspiraci se meze nekladou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty