INZERCE
Čokoládový crémeux

Čokoládový crémeux

Zbožnujete jahody a čokoládu ? Jeden úžasný a rychlý recept na Čokoládový krém ,,crémeux" který si oblibite právě v téhle kombinaci jahod a kvalitní čokolády

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 ml plnotučného mléka Přidáno do
  • 250 ml šlehačky 33 Přidáno do
  • 35 g masla Přidáno do
  • 80 g vaječného žloutku Přidáno do
  • 40 gramy krystalového cukru Přidáno do
  • 250 g hořké čokolády Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mléko a smetanu přiveďte k varu. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny a vyšlehané vlijeme do zahřáte směsi smetany

2. Krok

Pomalu mícháme při teplotě 83-85°C. Nejlépe to jde v termomixu kde si teplotu umíte ohlídat přesně u šlehaní. Nedovolte směsi aby se zahřála moc jinak se vám vejce srazí a vejce se vám uvaří. Pokud by směs nebyla dostatečně horká, nebude mít čokoládové crem dostatečnou vazbu a zůstane tekutá a řídká.

3. Krok

Když dosáhnete 83-84 °C, slijte ji přes jemné sítko a pomalu a postupně alespoň na 3x vmíchávejte k rozpuštěné čokoládě, před přidáním další části pokaždé jemně ale důkladně promíchejte stěrkou.

4. Krok

Po spojení všech ingredienci dohromady vám vznikne tuhá hmota kterou již podle sebe naplňte do připravených sklenic, misek , a čokoládový crémeux nechte před použitím přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den ozdobte čerstvými jahodami a můžete rovnou servírovat s nakrájenými jahodami, višněmí či rybízem ve vaši inspiraci se meze nekladou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty