INZERCE
Zdroj: A_Lein from Getty Images
Čočka s uzeným masem
Tradiční jídlo čočka s uzeným masem, které je nejen chutné, ale také výživné. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní ingredience
- 250 g uzené maso
- 250 g Čočka
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkev
- 2 lžíce sůl
- 1 lžička Majoránka
Omáčka
- 2 Lžíce Mouka
- 1 Lžíce olej
- 500 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Uzené maso nakrájejte na menší kusy a vložte do hrnce. Přidejte cibuli, mrkev, sůl a majoránku. Zalijte vodou a nechte vařit.
2. Krok
Po půl hodině přidejte čočku a vařte dalších 20 minut.
3. Krok
Omáčku připravíme tak, že smícháme mouku s olejem a zalijeme vodou. Tuto směs pak zlehka přidáváme do hrnce s masem a čočkou a mícháme, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
4. Krok
Jídlo podáváme horké.