Zdroj: FB: Krása jedla a harmónia chuti
Chřestový krém
Vynikající krémová polévka ze zelené špargle s mozzarellou a bazalkou.
Ingredience
- 500 g Chřest
- 750 ml Kuřecí vývar
- 100 ml bílé víno
- 200 ml šlehačka
- 1 ks Citronová kůra z citronu
- 1 ks cibule
- 30 g mozzarella
- 1 kl citronová šťáva
- olivový olej
- černý pepř
- čerstvé listy bazalky
- máslo
- Sůl
Nejnovější letáky
Postup
Od špargle odřízneme spodní dřevnatou část a oloupeme ji. Hlavičky špargle odložíme stranou.
V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájenou cibulku.
K cibuli přidáme nakrájený chřest a podlijeme ji vínem.
Když se víno odpaří, podlejeme ji vývarem a vaříme přibližně 10 minut.
Poté přilijeme do polévky smetanu a přisypeme citrónovou kůru.
Polévku rozmixujeme a přecedíme přes sítko.
Předchozí polévku přivedeme ještě na několik minut k varu a dochutíme ji solí a kořením.
Odstavíme šparglový krém ze sporáku a vmícháme do něj máslo.
Na pánvi roztopíme máslo a opečeme na něm špičky chřestu. Špičky také osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Servírování Krému ze šparglů ozdobíme olivovým olejem, nakrájenou mozzarelou a bazalkou.