INZERCE

Zdroj: FB: Krása jedla a harmónia chuti

Chřestový krém

Vynikající krémová polévka ze zelené špargle s mozzarellou a bazalkou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Chřest Přidáno do
  • 750 ml Kuřecí vývar Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • 200 ml šlehačka Přidáno do
  • 1 ks Citronová kůra z citronu Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 30 g mozzarella Přidáno do
  • 1 kl citronová šťáva Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
  • čerstvé listy bazalky Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Od špargle odřízneme spodní dřevnatou část a oloupeme ji. Hlavičky špargle odložíme stranou.

2. Krok

V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájenou cibulku.

3. Krok

K cibuli přidáme nakrájený chřest a podlijeme ji vínem.

4. Krok

Když se víno odpaří, podlejeme ji vývarem a vaříme přibližně 10 minut.

5. Krok

Poté přilijeme do polévky smetanu a přisypeme citrónovou kůru.

6. Krok

Polévku rozmixujeme a přecedíme přes sítko.

7. Krok

Předchozí polévku přivedeme ještě na několik minut k varu a dochutíme ji solí a kořením.

8. Krok

Odstavíme šparglový krém ze sporáku a vmícháme do něj máslo.

9. Krok

Na pánvi roztopíme máslo a opečeme na něm špičky chřestu. Špičky také osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

10. Krok

Servírování Krému ze šparglů ozdobíme olivovým olejem, nakrájenou mozzarelou a bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty