INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ezdCU-8lsfIPaj3Adouy/897632dd7f9f8f46188abfcbbdb190.jpeg)
Zdroj: Canva
Chalva recept
Chalva je sladkost především známá z oblasti blízkého východu, ale připravit ji můžeme i v české domácnosti. Chutná lahodně a je překvapivě lehká na přípravu. Její základem jsou sezamová semínka a med.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 200 g sezamu
- 200 g medu
- 50 g cukru
- 50 ml vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Sezam si opražte na pánvi bez tuku, dokud nezačne praskat a lehce vonět. Poté ho nechte vychladnout.
2. Krok
Do malého hrnce přidejte med a cukr. Zahřívejte na středním ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
3. Krok
Přidejte do hrnce vodu a vařte dalších 5 minut.
4. Krok
Poté přidejte sezam a dobře promíchejte.
5. Krok
Směs vlijte do připravené formy vyložené pečicím papírem.
6. Krok
Nechte vychladnout a poté vložte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
7. Krok
Poté chalvu vyndejte z formy, odstraňte pečicí papír a nakrájejte na malé kostičky. Izraelská halva je u konce!