Cannoli siciliani
250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 30 g cukru
- 30 g másla
- změklého
- 1 vejce
- 60 ml bílého vína
- špetka soli
- Olej pro smažení
- 500 g ricotty
- 150 g cukru moučka
- 100 g kandovaného ovoce pomerančová kůra
- citronová kůra apod
- nasekaného
- 50 g čokolády
- nasekané
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte másla, vejce a bílé víno a zpracujte těsto. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
Mezitím připravte náplň. Ricottu smíchejte s cukrem moučka a nasekaným kandovaným ovocem a čokoládou. Náplň dejte do lednice.
Z těsta vyválejte tenký plát a vykrájejte kruhy (pomocí formičky nebo sklenice).
Každý kruh těsta oviněte kolem formičky na cannoli a pevně stiskněte okraje, aby se při smažení nerozevřely.
V hluboké pánvi rozpalte olej a smažte těsto do zlatova. Cannoli vyndejte pomocí kleští a nechte okapat na papírové utěrce.
Když jsou cannoli vychladlé, naplňte je ricottovou směsí (pomocí zdobícího sáčku).
Cannoli před podáváním posypte cukrem moučka.
Buon appetito! Toto je klasický recept na Cannoli Siciliani, ale můžete experimentovat a přidat do náplně další ingredience, jako jsou ořechy nebo jiné druhy ovoce.