Zdroj: madeleinesteinbach from Canva
Čaj ze skořápek vlašských ořechů
Jedná se o úžasný, zdravý a aromatický čaj, který jsem občas připravovala už jako dítě s babičkou na chalupě. Tento čaj je nejen chutný, ale také výborně pomáhá proti průjmu a zácpě. Také pomáhá ulevit od stresu a podporuje lepší trávení. Dokáže skvěle prohřát tělo v chladných dnech a dodat pocit pohody.
Ingredience
- 6 ks Skořápky z vlašských ořechů
- 1 litrů vody
- Med
Nejnovější letáky
Postup
Začneme vlašskými ořechy, které si rozbijeme a zachováme jejich skořápky. Všechny skořápky oříšků bychom měli důkladně očistit od nepotřebné dužiny a přebytečného šrotu - je to jeden z kroků, který jsem se naučila od mé babičky a který je klíčový pro získání té pravé chuti a léčivých účinků čaje. Poté, co máme skořápky očištěné, vložíme je do hrnce a přidáme litr vody. Necháme vše po dobu 20 minut pomalu probublávat na mírném ohni.
Po uplynutí doby vaření, odstavíme hrnec z ohně a čaj přecedíme. Radím, abyste použili ten nejjemnější cedník, který máte, aby se do čaje nedostaly malé kousky skořápek. Pokud je čaj příliš hořký, můžeme přidat med dle libosti.