Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bulharská sarma
Bulharská sarma je tradiční pokrm, který se skládá z náplně obalené v zelí. Tento recept se vyznačuje svojí jednoduchostí a chutí, která je charakteristická pro balkánskou kuchyni.
Ingredience
Náplň
- 300 g mletého masa
- 100 g Rýže
- 2 ks cibule
- 2 ks česnek
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sůl
Zelí
- 8 ks Listy zelí
- 1 lžička sůl
Nejnovější letáky
Postup
Příprava náplně: Orestujte na oleji na pánvi drobně nasekanou cibuli a česnek. Poté přidejte mleté maso, ryži, sladkou papriku a sůl a smažte do chvíle, než je maso hotové.
Příprava zelí: Zalijte listy zelí horkou vodou a nechte je asi 5 minut změknout. Poté je opláchněte studenou vodou a osolte.
Skládání sarmy: Na každý list zelí dejte lžíci náplně a pevně ho zabaľte. Vložte do pekáčku.
Pečení: Sarma se peče při 180°C asi hodinu do zlatova.
Podávání: Sarma se podává horká, pokud možno ihned po upečení, může se podávat s rajčinovou omáčkou.