INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Bulharská sarma

Bulharská sarma je tradiční pokrm, který se skládá z náplně obalené v zelí. Tento recept se vyznačuje svojí jednoduchostí a chutí, která je charakteristická pro balkánskou kuchyni.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Náplň

  • 300 g mletého masa Přidáno do
  • 100 g Rýže Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
  • 1 lžička sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do

Zelí

  • 8 ks Listy zelí Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Příprava náplně: Orestujte na oleji na pánvi drobně nasekanou cibuli a česnek. Poté přidejte mleté maso, ryži, sladkou papriku a sůl a smažte do chvíle, než je maso hotové.

2. Krok

Příprava zelí: Zalijte listy zelí horkou vodou a nechte je asi 5 minut změknout. Poté je opláchněte studenou vodou a osolte.

3. Krok

Skládání sarmy: Na každý list zelí dejte lžíci náplně a pevně ho zabaľte. Vložte do pekáčku.

4. Krok

Pečení: Sarma se peče při 180°C asi hodinu do zlatova.

5. Krok

Podávání: Sarma se podává horká, pokud možno ihned po upečení, může se podávat s rajčinovou omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty