INZERCE

Zdroj: Daniel_Dash from Canva

Borůvkové buchty

Borůvkové rohlíčky jsou jedním z mých nejoblíbenějších pečených výrobků. Nejlepší jsou teplé, když jsou bobule ještě mírně teplé a těsto je měkké a nadýchané. Jsou ideálním odpoledním pohoštěním pro celou rodinu, zejména proto, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná a rychlá.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 300 g mouky Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajové lžičky Soli Přidáno do
  • 75 g Cukr Přidáno do
  • 100 g Studené máslo Přidáno do
  • 150 ml Studené mléko Přidáno do
  • 200 g Bobule Přidáno do
  • Vejce na potírání housek Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, sůl a cukr. Smíchejte dohromady.

2. Krok

Přidejte na kostičky nakrájené máslo a spolu s moukou ho sekejte, dokud nevznikne drobivá konzistence. Zde je dobré vše urychlit, aby se máslo nestihlo příliš rozpálit.

3. Krok

Přidejte mléko a rychle uhněťte těsto. Pokud je příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky.

4. Krok

Do těsta přidejte bobule a jemně je promíchejte, aby se rovnoměrně rozprostřely.

5. Krok

Z těsta vytvarujte buchty a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

6. Krok

Nakonec housky potřete rozšlehaným vejcem. To jim během pečení dodá krásnou barvu.

7. Krok

Pečte asi 20-25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nejsou buchty pěkně propečené.

8. Krok

Hotové buchty nechte vychladnout na mřížce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty