Zdroj: Daniel_Dash from Canva
Borůvkové buchty
Borůvkové rohlíčky jsou jedním z mých nejoblíbenějších pečených výrobků. Nejlepší jsou teplé, když jsou bobule ještě mírně teplé a těsto je měkké a nadýchané. Jsou ideálním odpoledním pohoštěním pro celou rodinu, zejména proto, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná a rychlá.
Ingredience
- 300 g mouky
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajové lžičky Soli
- 75 g Cukr
- 100 g Studené máslo
- 150 ml Studené mléko
- 200 g Bobule
- Vejce na potírání housek
Nejnovější letáky
Postup
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, sůl a cukr. Smíchejte dohromady.
Přidejte na kostičky nakrájené máslo a spolu s moukou ho sekejte, dokud nevznikne drobivá konzistence. Zde je dobré vše urychlit, aby se máslo nestihlo příliš rozpálit.
Přidejte mléko a rychle uhněťte těsto. Pokud je příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky.
Do těsta přidejte bobule a jemně je promíchejte, aby se rovnoměrně rozprostřely.
Z těsta vytvarujte buchty a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Nakonec housky potřete rozšlehaným vejcem. To jim během pečení dodá krásnou barvu.
Pečte asi 20-25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nejsou buchty pěkně propečené.
Hotové buchty nechte vychladnout na mřížce.