Zdroj: FB: Najlepšie dezerty, zákusky a koláčiky
Bezlepková jablečná mřížka
Recept na nejlepší jablečný mřížkový koláč, který se peče z bezlepkové mouky.
Ingredience
- 200 g Bezlepková mouka
- 1 lžíce prášek do pečiva
- 1 ks vejce
- 100 g Máslo
- 70 g Cukr
- špetka soli
- 6 ks jablka
- 1 lžíce Skořice
- 1 lžíce Skořice
- 20 g Cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou těsta. Do mísy přidejte bezlepkovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce, máslo, cukr a špetku soli. Vše důkladně promíchejte a nechte asi půl hodiny odpočinout v lednici.
Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte a nastrouhejte. Pokud máte rádi méně sladké koláče, můžete jablka povařit v malém množství vody, aby se uvolnil jejich přirozený cukr. Přidejte lžičku skořice a promíchejte.
Těsto rozválejte a rozdělte na poloviny. Polovinou těsta vyložte vymazanou formu. Na těsto položíme jablečnou náplň a přikryjeme zbylým těstem ve tvaru mřížky.
Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud není krásně zlatavý.
Po upečení ji nechte vychladnout a posypte ji práškovým práškem.