INZERCE

Zdroj: Sandra Backwinkel from Getty Images

Bábovka z vaječného likéru

Tento recept na bábovku z vaječného likéru je jednoduchý a výsledný výrobek je jednoduše neodolatelný. Je to skvělý způsob, jak spojit chutě vaječného likéru a klasického pečiva. Je lahodný, vláčný a nasládlý - jednoduše perfektní na jakoukoli příležitost.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 250 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 kus prášek do pečiva Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 200 ml Vaječný likér Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do

Potření

  • 2 Lžíce Vaječný likér Přidáno do

Ostatní:

  • bíla čokoláda na polévání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů C a vymažte a vysypte moukou formu na bábovku.

2. Krok

V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a dále šlehejte.

3. Krok

Pomalu přidejte vaječný likér a promíchejte.

4. Krok

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidejte do směsi. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.

5. Krok

Těsto vložte do připravené formy a pečte v troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka propečená.

6. Krok

Vyndejte bábovku z trouby a nechte ji vychladnout. Potřete ji vaječným likérem a nechte ho nasáknout.

7. Krok

Bábovka je připravena k podávání!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty