Zdroj: Sandra Backwinkel from Getty Images
Bábovka z vaječného likéru
Tento recept na bábovku z vaječného likéru je jednoduchý a výsledný výrobek je jednoduše neodolatelný. Je to skvělý způsob, jak spojit chutě vaječného likéru a klasického pečiva. Je lahodný, vláčný a nasládlý - jednoduše perfektní na jakoukoli příležitost.
Ingredience
Těsto
- 250 g hladká mouka
- 1 kus prášek do pečiva
- 4 kus vejce
- 200 g cukr
- 200 ml Vaječný likér
- 100 g máslo
Potření
- 2 Lžíce Vaječný likér
Ostatní:
- bíla čokoláda na polévání
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů C a vymažte a vysypte moukou formu na bábovku.
V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a dále šlehejte.
Pomalu přidejte vaječný likér a promíchejte.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidejte do směsi. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Těsto vložte do připravené formy a pečte v troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka propečená.
Vyndejte bábovku z trouby a nechte ji vychladnout. Potřete ji vaječným likérem a nechte ho nasáknout.
Bábovka je připravena k podávání!