INZERCE
Zdroj: Pixabay
Babiččina houbová omáčka
Klasická houbová omáčka je skvělou volbou pro oběd. Dokonale se hodí k masu i pečivu. Příprava není složitá a výsledek je skvělý.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g čerstvých húb
- 1 velká cibule
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce sádla nebo másla
- 1 kostka hovězího bujonu
- sůl
- pepř podle chuti
- 1 lžička majoránky
- 500 ml vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Pokud používáte sušené houby, namočte je do vody a nechte půl hodiny nabobtnat. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky.
2. Krok
Nakrájejte cibuli na drobno a osmahněte na sádle (nebo másle) do zlatova. Přidejte houby a smažte do změknutí.
3. Krok
Přidejte mouku, promíchejte a chvíli smažte. Pak zalejte vodou, přidejte bujon a dobře promíchejte, aby se mouka rozpustila.
4. Krok
Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme povařit cca 20 minut. Pokud máte rádi hustější omáčku, nechte omáčku povařit déle.
5. Krok
Hotovou omáčku podávejte s vaším oblíbeným masem nebo pečivem či s rýží.