INZERCE

Zdroj: Studioimagen73 from Getty Images

Vepřová líčka na červeném víně

Vepřová líčka jsou trochu opomíjenou surovinou, ale když se dlouho dusí, jsou naprosto neodolatelná - maso se krásně rozpadá a v ústech se téměř rozpouští.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 gramy vepřových líček Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml červeného suchého vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • hladká mouka Přidáno do
  • čerstvý tymián Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje na smažení Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Vepřová líčka omyjte, osušte a osolte. Na pánvi na oleji je po obou stranách opečte do hněda. Líčka poté vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

Na pánvi, na které se maso smažilo, orestujte nasekanou cibuli a přidejte prolisovaný česnek.

3. Krok

Když je cibule zesklovatělá, vložte zpět líčka a přidejte víno. Vypařte ho, otočte líčka a znova přilijte víno – toto dělejte, dokud víno není úplně pryč.

4. Krok

Poté přidejte vývar.

INZERCE
5. Krok

Přidejte čerstvý tymián, podle chuti opepřete. Snížíte plamen a nechte pomalu dusit přibližně 2 hodiny.

6. Krok

Až je maso měkké, vyjměte ho z omáčky. Omáčku zahušťte buď trochou mouky smíchané ve vodě nebo želatinou a nechte povařit.

7. Krok

Měkká líčka poté vložte zpět do omáčky a dobře promíchejte.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vepřová líčka na červeném víně

Vepřová líčka jsou trochu opomíjenou surovinou, ale když se dlouho dusí, jsou naprosto neodolatelná - maso se krásně rozpadá a v ústech se téměř rozpouští.

150
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Vepřová líčka omyjte, osušte a osolte. Na pánvi na oleji je po obou stranách opečte do hněda. Líčka poté vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

Na pánvi, na které se maso smažilo, orestujte nasekanou cibuli a přidejte prolisovaný česnek.

3. Krok

Když je cibule zesklovatělá, vložte zpět líčka a přidejte víno. Vypařte ho, otočte líčka a znova přilijte víno – toto dělejte, dokud víno není úplně pryč.

4. Krok

Poté přidejte vývar.

5. Krok

Přidejte čerstvý tymián, podle chuti opepřete. Snížíte plamen a nechte pomalu dusit přibližně 2 hodiny.

6. Krok

Až je maso měkké, vyjměte ho z omáčky. Omáčku zahušťte buď trochou mouky smíchané ve vodě nebo želatinou a nechte povařit.

7. Krok

Měkká líčka poté vložte zpět do omáčky a dobře promíchejte.

Ingredience
800 gramy
vepřových líček
1 kus
velká cibule
2 stroužky
česneku
200 ml
červeného suchého vína
500 ml
hovězího vývaru
sůl a pepř podle chuti
hladká mouka
čerstvý tymián
2 Lžíce
oleje na smažení