Zdroj: Studioimagen73 from Getty Images
Vepřová líčka na červeném víně
Vepřová líčka jsou trochu opomíjenou surovinou, ale když se dlouho dusí, jsou naprosto neodolatelná - maso se krásně rozpadá a v ústech se téměř rozpouští.
Ingredience
- 800 gramy vepřových líček
- 1 kus velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml červeného suchého vína
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- hladká mouka
- čerstvý tymián
- 2 Lžíce oleje na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Vepřová líčka omyjte, osušte a osolte. Na pánvi na oleji je po obou stranách opečte do hněda. Líčka poté vyjměte a odložte stranou.
Na pánvi, na které se maso smažilo, orestujte nasekanou cibuli a přidejte prolisovaný česnek.
Když je cibule zesklovatělá, vložte zpět líčka a přidejte víno. Vypařte ho, otočte líčka a znova přilijte víno – toto dělejte, dokud víno není úplně pryč.
Poté přidejte vývar.
Přidejte čerstvý tymián, podle chuti opepřete. Snížíte plamen a nechte pomalu dusit přibližně 2 hodiny.
Až je maso měkké, vyjměte ho z omáčky. Omáčku zahušťte buď trochou mouky smíchané ve vodě nebo želatinou a nechte povařit.
Měkká líčka poté vložte zpět do omáčky a dobře promíchejte.