INZERCE

Vegetariánské lasagne s cuketou

Tato vegetariánská varianta lasagne je krásně křehká a plná chuti. Užijte si hojně zeleniny, omáčky béchamel a sýra, které jsou vrstveny mezi plátky cukety místo klasických těstovin.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 3 Střední cukety Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, nasekané Přidáno do
  • 400 g rajských protlak Přidáno do
  • 1 lžička sušené bazalky Přidáno do
  • 1 lžička sušeného oregana Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • pro omáčku béchamel: Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 50 g hladké mouky (pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou mouku) Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 200 g nastrouhaného sýra (např. mozzarely) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněme tím, že cukety přeřízneme na plátky o tloušťce cca 5mm. Položte plátky na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou měkké.

2. Krok

Poté si připravíme rajčatovou omáčku. Na pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud není cibule sklovitá, poté přidáme česnek a chvíli restujeme.

3. Krok

Přidáme rajský protlak, bazalku, oregano, sůl a pepř, promícháme a necháme 15-20 minut na mírném ohni.

4. Krok

Mezitím si připravíme omáčku béchamel. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud se nespojí.

INZERCE
5. Krok

Postupně přidáváme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

6. Krok

Do pekáče nalijeme trochu omáčky béchamel, poté vrstvíme plátky cukety, rajčatovou omáčku, omáčku béchamel a sýr. Takto vrstvíme až do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měl být sýr.

7. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, nebo dokud sýr na povrchu nezhoustne a lasagne nejsou zlatohnědé.

8. Krok

Necháme chvíli vychladnout před podáváním. Lasagne podáváme teplé, můžeme je ozdobit čerstvými bylinkami.

INZERCE
9. Krok

Tato receptura bude rozdělovat jídlo na čtyři stejné porce. Zdraví sladké chuťové pohárky! Cuketové lasagne vegetariánské jsou na světě!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Vegetariánské lasagne s cuketou

Tato vegetariánská varianta lasagne je krásně křehká a plná chuti. Užijte si hojně zeleniny, omáčky béchamel a sýra, které jsou vrstveny mezi plátky cukety místo klasických těstovin.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začněme tím, že cukety přeřízneme na plátky o tloušťce cca 5mm. Položte plátky na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou měkké.

2. Krok

Poté si připravíme rajčatovou omáčku. Na pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud není cibule sklovitá, poté přidáme česnek a chvíli restujeme.

3. Krok

Přidáme rajský protlak, bazalku, oregano, sůl a pepř, promícháme a necháme 15-20 minut na mírném ohni.

4. Krok

Mezitím si připravíme omáčku béchamel. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud se nespojí.

5. Krok

Postupně přidáváme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

6. Krok

Do pekáče nalijeme trochu omáčky béchamel, poté vrstvíme plátky cukety, rajčatovou omáčku, omáčku béchamel a sýr. Takto vrstvíme až do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měl být sýr.

7. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, nebo dokud sýr na povrchu nezhoustne a lasagne nejsou zlatohnědé.

8. Krok

Necháme chvíli vychladnout před podáváním. Lasagne podáváme teplé, můžeme je ozdobit čerstvými bylinkami.

9. Krok

Tato receptura bude rozdělovat jídlo na čtyři stejné porce. Zdraví sladké chuťové pohárky! Cuketové lasagne vegetariánské jsou na světě!

Ingredience
3 Střední
cukety
1 Lžíce
olivového oleje
1
cibule
2 stroužky
česneku, nasekané
400 g
rajských protlak
1 lžička
sušené bazalky
1 lžička
sušeného oregana
sůl a pepř podle chuti
pro omáčku béchamel:
50 g
masla
50 g
hladké mouky (pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou mouku)
500 ml
mléka
200 g
nastrouhaného sýra (např. mozzarely)