Zdroj: haoliang from Canva
Vegan chilli sin Carne
Vegetariánská varianta populárního jihuamerického pokrmu. Tento pokrm je bohatý na zdravé rostlinné proteiny a bavit bude nejen vegetariány, ale i milovníky masa. Hlavními ingrediencemi jsou fazole, cizrna a zelenina.
Ingredience
- 2 stroužky česneku
- 1 Červená paprika
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 plechovka cizrny
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 Červená chilli paprička
- 1 Lžíce mleté papriky
- 2 lžíce mletého kmínu
- 1 ks cibule
- 1 hrnek Rýže
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou papriku a chilli papričku (množství chilli upravte dle své chuti).
Přidejte do pánve fazole a cizrnu (vodu z plechovek předtím slijte), drcená rajčata, mletou papriku a kmín. Chilli sin Carne dochuťte solí a pepřem a nechte asi 20 minut pod pokličkou na mírném ohni probublávat.
Mezitím si uvařte rýži dle návodu na balení.
Podávejte chilli sin Carne s rýží a ozdobte podle chuti např. petrželkou, koriandrem nebo avokádovým krémem.