INZERCE
Srbské žebírko s lečem
Srbské žebírko s lečem je tradiční srbské jídlo, které kombinuje chutné grilované vepřové žebírko s bohatým domácím lečem. Příprava je trochu časově náročná, ale výsledek stojí za to!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 11⁄2 kg vepřové žebírko
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 Lžíce mletého kmínu
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 500 g mražených fazolí
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 l vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
160 min.
1. Krok
Žebírko omyjeme, osušíme a natřeme kořením (sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín) a necháme odležet asi hodinu.
2. Krok
Mezitím na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, dozlatova orestujeme a přidáme nakrájená rajčata, papriku a prolisovaný česnek.
3. Krok
Přidáme fazole a zalijeme vodou. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Vaříme asi hodinu.
4. Krok
Žebírko rozdělíme na menší kousky a grilujeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.
5. Krok
Podáváme s připraveným lečem.