Zdroj: luchezar from Getty Images Signature
Špenát s noky
Prostý, ale chutný recept na klasický pokrm, který si jistě zamilují i ti nejnáročnější. Špenát doplníme domácími noky a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Ingredience
Noky
- 600 g hladká mouka
- 4 ks vejce
- 250 g cottage sýr
- 1 g sůl
Špenát
- 500 g Mražený špenát
- 2 ks cibule
- 2 strouček česneku
- 200 ml smetana na vaření
- 1 ks máslo
- 1 ks Rýžový olej
- 1 g sůl
- 1 g mletý černý pepř
Podávání
- 100 g strouhaný sýr
Nejnovější letáky
Postup
Příprava noků: Ve velké míse smícháme mouku, rozklepaná vejce, tvaroh a sůl dohromady. Těsto by mělo být vláčné, ale ne příliš lepivé. Pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody.
Těsto přendáme na moukou posypaný povrch a rozdělíme do menších částí. Z každé části vytvarujeme tenký valec a nakrájíme na malé kousky. Noky vaříme ve vroucí slané vodě dokud nevyplavou na povrch.
Příprava špenátu: Na pánvi rozehřejeme máslo a rýžový olej. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme do zlatova. Přidáme mražený špenát a necháme rozmrazit.
Přilijeme smetanu na vaření, osolíme a opepříme a necháme povařit, dokud nezhoustne.
Podávání: Uvařené noky scedíme a přidáme do špenátu. Jemně promícháme, abychom noky obalili ve špenátové omáčce. Pokrm posypeme strouhaným sýrem a podáváme horké.