INZERCE

Zdroj: aizram18 from Getty Images

Špenát s máslem a parmazánem

Jednoduchý, ale chutný italský recept na špenát. Špenát se podusí na másle a posype strouhaným parmazánem. Skvěle se hodí jako příloha nebo k obohacení těstovinových pokrmů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 gramy čerstvý špenát Přidáno do
  • 50 gramy máslo Přidáno do
  • 50 gramy Strouhaný parmigiano reggiano Přidáno do
  • 1 štipka sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Důkladně umyjte špenát a odstraňte stonky. Osušte je potřepáním na čistý hadřík.

2. Krok

V pánvi na středním ohni rozpusťte máslo.

3. Krok

Přidejte špenát a vařte, dokud nezměkne, občas promíchejte.

4. Krok

Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

5. Krok

Odstraňte pánvi z ohně a přidejte nastrouhaný parmazán, důkladně promíchejte, dokud se úplně nerozpustí a nespojí se se špenátem.

6. Krok

Okamžitě podávejte, dokud jsou ještě horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty