INZERCE
Zdroj: aizram18 from Getty Images
Špenát s máslem a parmazánem
Jednoduchý, ale chutný italský recept na špenát. Špenát se podusí na másle a posype strouhaným parmazánem. Skvěle se hodí jako příloha nebo k obohacení těstovinových pokrmů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 gramy čerstvý špenát
- 50 gramy máslo
- 50 gramy Strouhaný parmigiano reggiano
- 1 štipka sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Důkladně umyjte špenát a odstraňte stonky. Osušte je potřepáním na čistý hadřík.
2. Krok
V pánvi na středním ohni rozpusťte máslo.
3. Krok
Přidejte špenát a vařte, dokud nezměkne, občas promíchejte.
4. Krok
Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
5. Krok
Odstraňte pánvi z ohně a přidejte nastrouhaný parmazán, důkladně promíchejte, dokud se úplně nerozpustí a nespojí se se špenátem.
6. Krok
Okamžitě podávejte, dokud jsou ještě horké.